Logo
   
  • Toiduliidust
    • Toiduainetööstusest
    • Struktuur
    • Ajalugu
    • Põhikiri
    • Prioriteedid
  • Tegevused
    • Aastakonverents
      • Aastakonverents 2023
      • Aastakonverents 2022
      • Aastakonverents 2021
      • Aastakonverents 2020
      • Aastakonverents 2019
      • Aastakonverents 2018
      • Aastakonverents 2017
      • Aastakonverents 2016
    • Tunne oma toitu
    • Lipumärk
      • Lipumärk - Soeta eestimaist, toeta eestimaist!
      • Millised tooted saavad õiguse kanda lipumärki?
      • Lipumärgi kasutamise kord, statuut ja logod
      • Lipumärgi kasutusõiguse taotlemine
      • Osalevad ettevõtted
      • Osalevad kaubandusketid
      • Lisainfo
    • Eesti Parim Toiduaine
      • Konkursist
      • Eesti Parim Toiduaine 2023
      • Eesti Parim Toiduaine 2022
      • Eesti Parim Toiduaine 2021
      • Eesti Parim Toiduaine 2020
      • Võitjad läbi aastate
      • EV100 juubeliaasta parim eritoode
      • Eesti Parim Toiduaine 2024
    • Südamega tegija
    • Tume šokolaad
    • Valmistoit
      • Mis on valmistoit
      • Müüdid
      • Vaata klippi
      • Kas teadsid, et...
      • Valmistoitudest meedias
      • Allikad
      • Lisainfo
    • Allergofood projekt
    • Koorejäätis
    • Infopäev: Toiduohutuse õigusaktid
    • Koolitustegevus
    • Tasakaalustatud toitumise konverents
      • 4. Tasakaalustatud toitumise konverents
      • Tasakaalustatud toitumise konverents 2017
      • 3. Tasakaalustatud toitumise konverents
    • Koostöö konverents
    • Tervise- ja maksukonverents
    • REACH infopäev
    • Anuga Köln välismessi ühiskülastus
    • Toidutööstuse kestliku tootmise eneseregulatsioon
  • Liikmed
    • Liikmete nimekiri
      • Joogitootjad
      • Kalatoodete tootjad
      • Kondiitritoodete tootjad
      • Köögiviljatoodete tootjad
      • Lihatoodete tootjad
      • Pagaritoodete tootjad
      • Piimatoodete tootjad
      • Valmistoitude tootjad
    • Liikmeks saamine
  • Õigusloome
  • Kontakt
  • Galerii
    • EPT 2013 võidutooted
    • Aastakonverents 2013
    • Aastakonverents 2010
    • Juubelikuld
    • Aastakonverents 2014
    • Aastakonverents 2015
  • Täistera Hea Tava
  • Seisukohad ja uuringud
    • Toiduliidu seisukoht-Toitumise ja liikumise roheline raamat
    • Maksumuudatuste mõju Eesti majanduskeskkonnale
  • Sa oled siin:  
  • Home
Parim toiduaine
Täistera
Mahlaveeb
Märka lipu märki
Tume
Tunne oma toitu!
Toidumärgised
Liitu Toiduliiduga!
   

Veebikonverents 10.06.2021: Kriis toiduohutuse innovatsioonikiirendiks

  • Prindi

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldab 10. juunil 2021. a  toiduohutuse veebikonverentsi, mis on juba viies toiduohutuse teemadele pühendatud konverents meie programmi raames.

 

Pöördelised ajad mõjutavad meid tegutsema varasemast teisiti. Mõtlema asjadele hoopis uues valguses ning leidma nutikaid lahendusi olukorras, kus keegi pole varem olnud. Toiduohutuse konverentsi väliskülaline, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht Pamela Byrne räägib meile sellest, kuidas viirus elu Iirimaal pea peale keeras ning milliseid lahendusi nemad on leidnud olukorraga toime tulekuks.

Konverentsil saad teada, mis on olnud meie valupunktid ning ootamatult tekkinud innovaatilised ideed. 

Registreerimine -> SIIN 

Päevakava

9:45 – 10:00         Registreerimine veebis

10:00 – 10:10       Sissejuhatus, Sirje Potisepp, Toiduliidu juhataja

I osa: TOIDUOHUTUS JA SEADUSLOOME

Moderaator: Sirje Potisepp

10:10 – 10:40   Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad    

Urmas Kirtsi, Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektor

10:40 – 11:15      Toidujäätmete ja -kadude uuringu tutvustus  toidutarneahelas

Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna Keskuse vanemekspert

11:15 – 11:45   Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava         

Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunik

 11:45 – 12:15      EFSA juhendmaterjal Kõlblik kuni, Parim enne ja toiduohutus

 Mati Roasto, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja

12:15 – 12:20      I sessiooni kokkuvõte  

12:20 – 13:00      Lõunapaus

II osa: TOIDUOHUTUS JA MÕJUTEGURID

13:00 – 13:20      Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus

Ivar Järving, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor

13:20 – 13:50      Ülevaade toiduohutuse järelevalvest

Kairi Ramjalg, Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja

13:50 – 14:20      Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile

Inga Sarand, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi dotsent

14:20 – 14:50      Viiruse õppetunnid Iirimaal

Pamela Byrne, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht

14:50 – 14:55      II sessiooni kokkuvõte 

14:55 – 15:05      Sirutuspaus

III osa: TOIDUOHUTUS JA INNOVATSIOON

15:05 – 15:35      Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees?

Katrin Liivat, FoodDocsi asutaja

15:35 – 15:55      Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel

Katrin Fjodorova, Lindström OÜ kliendikogemuse juht

15:55  – 16:05      Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka

 Eve Nõmm, Liviko AS turundusjuht

16:05  – 16:25      Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele

Kristo Timberg, Chemi-Pharm AS tegevjuht

16:25 – 16:45      Konverentsipäeva kokkuvõte

 

 Registreerimine -> SIIN

 

Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.

 

 

Toiduainetööstuse Aastakonverents “Tagasi normaalsusesse” tuleb taas, seekord juba 15 korda! - registreerimine avatud

  • Prindi