IV Tasakaalustatud toitumise konverents

Toimumise aeg: 13.06.2019
Toimumise koht: Hestia Hotell Euroopa, Paadi 5, Tallinn (Lääne-Euroopa saal)

Konverentsil osalemine on TASUTA, aga eelisjärjekorras on toiduaine tootjad ja töötlejad!

Registreeruda on võimalik SIIT

 

Kestvus: 4h 15min (5,6 akadeemilist tundi)

Päevakava*: Moderaator: Sirje Potisepp

9:30 – 10:00       Registreerumine ja hommikukohv

I sessioon: Toitumisest

10:00 – 10:10 Sissejuhatus, moderaator

10:10 – 10:40 Söömiskäitumisest
Hedvig Sultson Tartu Ülikooli Psühholoogia Instituudi doktorant

10:40 – 11:25 Diabeedist Eestis
Ulvi Tammer Eesti Diabeediliidu juhataja

11:25 – 12:10 Ülekaalulisuse vähendamise võimalused esmatasandil: märkamine, sekkumine, jälgimine (teema võib täpsustuda)

Sirje Vaask Tallinna Ülikooli Loodus- ja terviseteaduste instituudi õppejuht

12:10 – 12:15 I sessiooni kokkuvõte

12:15 – 13:00 Lõuna

II sessioon: Toidust

13:00 – 13:45 Tasakaalustatud toitumisest ja liikumisest
Ivi Vaher Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud - lektor

13:45 – 14:10 Toidu koostis -  parendamiseks vajaliku info kogumine ja kasutamine
Haidi Kanamäe Tervisearengu Instituudist totiumise ja liikumise valdkonna juht

14:10 – 14:20 Suhkru vähendamise eneseregulatsioon joogisektoris
Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja

14:20 – 14:50 Toodete uuendamisest (reformuleerimisest) toidutööstuste näitel
Martin Raisma Largo AS juhatuse liige suhkru vähendamisest jookides

Ingrid Prinsthal  Rannorootsi Lihatööstuse turundusjuht soola vähendamisest lihatoodetes

14:45 - 15:00 Arutelu ja päeva kokkuvõte