Toiduliit korraldab esmakordselt Eesti toiduainetööstuse ajaloos konkursi, mille käigus selgitatakse enam kui kümne tuhande sektoris töötava inimese seas välja südamega tegijad. Toiduainetööstusettevõtted on konkursile esitanud 11 kandidaati,  kelle pikaaegne tööstaaž, panus ettevõtte käekäiku ja meeskonnavaimu püsimisse teevad neist hindamatu kaaslase kolleegide seas ning tunnustatud spetsialistid tarbijate hulgas.

 

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on iga suure tootja taga tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis. „Meie eesmärk on tunnustada ja tänada neid inimesi, tänu kellele on Eesti toidutööstus nii kõrgele tasemele jõudnud,“ ütles Potisepp. „Juba 88% eestimaalastest eelistab eestimaist toitu ja seda tänu kõigile nendele südamega tegijatele meie toidusektoris,“ lisas Potisepp.

 

Esmakordselt korraldatavast südamega tegija konkursist on Toiduliidul plaanis algatada iga-aastane traditsioon. „Kui palusime toidutööstusel esitada omalt poolt üks väärikas kandidaat, saime korduvalt  vastuseks, et ühe inimese esitamine on võimatu, kuna neid inimesi on lihtsalt sedavõrd palju,“ ütles Potisepp.

 

Toiduliit valib kolm südamega tegijat koostöös Eesti toidutööstusettevõtete ja avaliku hääletamise tulemusena sotsiaalmeedia vahendusel. Alates tänasest tutvustab Toiduliit kahe nädala jooksul oma Facebooki lehel iga päev ühte südamega tegija kanditaati, mille järel saab 28. septembrist kuni 4. oktoobrini anda hääle oma lemmiku poolt. Südamega tegijad kuulutatakse välja 16. oktoobril Maailma Toidu Päeval.

 

Südamega tegijate kandidaatidega on võimalik tutvuda ja hääletada Toiduliidu Facebooki lehel www.facebook.com/toiduliit