Tänavu astub Eesti Parima Toiduaine konkursil võistlustulle 27 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele esitanud kokku 57 toodet.

 „Väiketootjad on tänavu konkursile esitanud erakordselt põnevad tooted, mis paistavad silma nii huvitava koostise kui ka kõrge kvaliteedi poolest. Väiketootjate panus kodumaise toiduvaliku rikastamisse on asendamatu ja Eesti Parima Toiduaine konkursil osalemine on väikefirmadele hea võimalus oma uudistoodetele tähelepanu saada,“ sõnas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Potiseppa sõnul on piirkondlik võit aidanud paljudel väiketootjatel saavutada suuremat tuntust ning laiemat kättesaadavust poeriiulitel. „Eesti Parima Toiduaine konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut ning edu hindamisel annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,“ selgitas Potisepp.

Eesti Parim Toiduaine 2015 parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis kandideerib väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile 17 toodet, Virumaal üheksa toodet ja Lääne-Eestis 14 toodet. Väiketootjate müügihittide seast valib žürii parimad tooted välja 17. märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses ning 19. märtsil Tallinna Teeninduskoolis.

Eesti Parima Toiduaine piirkondlikku konkurssi viiakse läbi kaheksandat korda ja selles saavad osaleda väikeettevõtted, kus töötab kuni 50 töötajat ja mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

2014. aastal pälvisid parima piirkondliku väike-ettevõtte toote märgid MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköögi Manu hõrk jõhvikakaste, Pure Line Product OÜ plombiirjäätis meega, Freezedry OÜ Külmkuivatatud maasikas ja Kuressaare Jäätis OÜ mustsõstraketšup.

 

Loe lähemalt Eesti Parima Toiduaine konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim    

 

 

Võitjad valitakse 4 piirkonnas: Lõuna-Eestis, Lääne-Eestis, Põhja-Eestis ja Virumaal.

Pealinna on esindamas Gurmeeklubi OÜ karulauguvõi, müslileib ja peedihummus, Lehtsala OÜ Lahja Anne majonees ja Lahja Lemmik tilliga, Villermann OÜ Hõrk ploomikaste ja Mesine sinepimaius ning Amoor OÜ astelpaju-viigimarja-tatra, kookose-mandli-datli ja mündi-ploomi-amarandi ampstükid.

 

Harjumaad on esindamas Rebaseonu.ee OÜ maasuitsuliha ja maasuitsu pardifilee, Vürtsid OÜ Tai maitseainesegu kanale, Tarplani Kaubanduse OÜ majoneesid Provansaal ja Provansaal Premium, salatikaste kalale ja salatikaste küüslauguga.

 

Põlvamaad on esindamas Luha Lihatööstus OÜ suitsutatud broileri rinnak.

 

Pärnumaad on esindamas Karjamõisa OÜ suitsusink veiselihast ja metssealiha grillvorst lambasooles.

 

Järvamaad on esindamas SirLoin OÜ Vinnukas Traditsioonitruu.

 

Läänemaad on esindamas Snakit Foods OÜ kuivatatud veiseliha Beef Jerky Barbecue ja kuivatatud sealiha Pork Jerky Original.

 

Ida-Virumaad on esindamas RemedyWay OÜ tatraküpsis mee ja pohladega, Toorkakao Chuuu ja Õuna Chuuu ning Maadlex OÜ lahustuv siguripulber mustikaga ja lahustuv viljakohv siguriga.

 

Saaremaad on esindamas Saaremaa Delifood OÜ, Metakor OÜ ja  Kuressaare Jäätis OÜ.

 

Viljandimaad on esindamas Pajumäe talu Pajumäe juust, Largo AS mustikakissell ja maasika-rabarberikissell ning Chaga OÜ külmkuivatatud mustikad.

 

Tartumaad on esindamas Müstigue OÜ vaarikabrülee tort ja AS Rõngu Mahl Küllus sarja tooted – kirsi-, rabamuraka-, metsmustikamoos ning metsjõhvika ja mustasõstra mahlajoogid.

 

Võrumaad on esindamas Nopri Talumeierei kanepi-kama hapupiim.

 

Lääne-Virumaad on esindamas Aravuse OÜ konfell ja vikeri piprafilee, OÜ Kulina Mõisa poolsuitsuvorst Ukraina ja OÜ Artisan Honey mesi mustikatega.

 

Valgamaad on esindamas Otepää Lihatööstus Edgar doktorivorst, šašlõkk ja grillvorst ning OÜ AS Bacula funktsionaalne vaarikamoos ja mustika-vaarikamoos kiudainetega.