2014. aastal Farmi Kreeka jogurtite eest Eesti Parima Toiduaine tiitli vastu võtnud Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik peab tänavuseks tootearenduse suursaavutuseks ja konkursi tõenäoliseks võidutooteks Kalevi Kirju koera kompvekke.

 

„Tean, et paljud lapsevanemad ja arstid poleks sugugi nõus sellega, kui Eesti parimaks toiduaineks valitaks kommid. Kuid minu meelest on see toode eelmise aasta parim saavutus. Vahel on head ideed lihtsalt meie kõrval, aga me ei oska neid märgata – Kalevi meeskond suutis seda. Need kommid on sündinud täiesti raamist välja mõtlemise tulemusena,“ tõdes Kallaspoolik ning lisas: „Kirju koera kompvekid on segu nostalgiast, emotsioonidest ja suurepärasest maitsest!“

Kallaspooliku puhul on Kirju koera kommide kontseptsioon väga leidlik seetõttu, et suur osa vajaminevatest komponentidest oli ilmselt Kalevil majas olemas, vaja oli vaid vaadata natuke tavapärasest rutiinist väljapoole ja maitsev toode valmis teha.

 

Kalevi Kirju koera komme peab favoriidiks ka Leiburi turundusjuht Annika Oja. „Tõeliselt nostalgiline toode tänapäevasel kujul. Lisapunktid ka selle eest, mida ettevõtet külastades kuulsime – tootekontseptsioon sündis väljaspool turundus- ja tootearendustiimi, selle geniaalse idee pakkus välja Kalevi logistikajuht Ranet Untera,“ rääkis Oja.

 

Annika Oja ennustab edu ka A. Le Coq Vitamineral veesarjale.  „Vitamineral veed A. Le Coqilt on vägagi trendi tabavad tooted, kus tootearendus on silmnähtavalt detailideni läbimõeldud – maitsetest ja sõnumitest, pudeli suuruse, kuju, kujunduse ja hinnapunktini välja,“ sõnas ta.

 

Eesti Parima Toiduaine konkurss toimub sel aastal 21. korda. Tänavusel konkursil valivad oma lemmiku lisaks kokkadest, meediaesindajatest ja toitumisteadlastest koosnevatele erižüriidele ka noorte tulevikutegijate žürii. Lisaks valitakse välja ka parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtjatelt. 

 

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil.

 

Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest aadressil
www.toiduliit.ee/parim